Storbyens bagside

En af de helt store sager i London for tiden er de mange knivstikkerier blandt teenagere. Det bruger man meget energi på at diskutere, og det er den velkendte diskussion om strafudmåling versus offentligt ansvar versus kampagner for øget bevidsthed versus økonomi og så videre og så videre. Vi kender den godt.

Så var der også lige fyren i avisen forleden som var blevet anholdt. Han købte Mac-10 maskinpistoler som var bygget om til at være ufarlige attrapper, og så byggede han dem s’gu lige tilbage igen og solgte dem på gaden, den slubbert. Man mener at størstedelen af de seneste års skyderier med den type våben er foregået med hans smedeværk. Sådan.

I det mindste er det alt sammen andre aldersgrupper og andre steder i byen. Jeg føler mig nogenlunde sikker på gaden, og folk er også ganske venlige herovre, og jeg går ikke ad de små gyder – tit.

Forleden aften ved midnatstid kom jeg gående med min sorte hættetrøje godt oppe om ansigtet, ind blandt nogle bygninger et stenkast herfra. Da jeg passerede nogle unge mennesker råbte de mig an, men de virkede larmende og fulde så jeg sagde noget kort og neutralt og sagtnede ikke farten. Da jeg var nået til mit træningssted og så småt begyndte min opvarmning kom der lidt efter en af dem over og kiggede på mig. Han var lidt mere nede på jorden end gruppen havde været, og det viste sig at de ikke vidste hvad jeg var for en og “der havde jo været lidt ballade rundt omkring”. Nåja, fair nok, jeg lignede nok også mere en pusher end en gentleman, men alligevel. Det er da fint de holder øje med deres baggård.

Min bofælle Ben er lige kommet ind ad døren og har fortalt hvordan han kom gående ned ad gaden da en bil kørte hurtigt op på siden af ham og sagtnede farten, hvorefter en fyr på passagersædet stak et skydevåben ud af vinduet og pegede direkte på ham. Ben stod helt stille og så meget forundret ud, og fyren i bilen så ham an et par sekunder, og så kørte de igen.

Nåmen de var jo tydeligvis ude efter en lav, tætbygget sort fyr. Jeg føler mig fortsat sikker på gaden.

… Eller noget.

In other news kommer der lige straks mere video.